woensdag 27 juli 2016

Gecombineerd team van Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten doet mee aan derde editie van de City Swim Zwolle voor Stichting Tegenkracht

Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseert opdrachtgever Stichting Tegenkracht voor de derde keer het zwemevenement City Swim Zwolle. Voorgaande jaren hebben Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten ook mee gedaan aan deze zwemwedstrijd met een grote groep medewerkers. Dit jaar wenst Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten wederom mee te doen aan dit evenement.

Voor het zwemevenement is een flyer gedrukt door Nolin Uitgevers, die landelijk verspreid zal worden. Hierdoor wordt het zwemevenement gepromoot en zullen er meer mensen mee doen.
In totaal is de afstand van het rondje zwemmen 2,5 kilometer. Er wordt gezwommen door de grachten van Zwolle. Deelnemers kunnen individueel meedoen of in een team. Een team bestaat uit 3 personen.

De totale opbrengsten van dit zwemevenement gaan naar Stichting Tegenkracht. Nolin Uitgevers heeft dit zwemevenement ondersteund door Stichting Tegenkracht geheel kosteloos te voorzien van drukwerk. Daarnaast zal de uitgeverij een extra financiële bijdrage doen. Voor elke medewerker van Nolin Uitgevers of Binnenhof Projecten zal er 50 euro worden gedoneerd aan de Stichting Tegenkracht. Het evenement vindt plaats op zaterdag, dus de medewerkers dienen in hun vrije tijd mee te doen. Echter is het voor een goed doel.

Stichting Tegenkracht helpt kankerpatiënten met sporten. Het sporten geschiedt op maat en wordt aangepast, zodat het verantwoord blijft voor elke kankerpatiënt. Door de Stichting Tegenkracht worden verschillende sportevenementen georganiseerd, zo ook de City Swim Zwolle 2016. Het doel van Stichting Tegenkracht is om zelfvertrouwen terug winnen. Dit wordt bevorderd door in beweging te blijven. Sporten levert hier een enorme bijdrage aan. De Stichting Tegenkracht staat mensen bij die kanker hebben of de diagnose hebben. Het soort kanker of de leeftijd van de patiënt is daarbij niet relevant.

Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten zijn in 2008 met de samenwerking met Stichting Tegenkracht begonnen. Ze geven elk kwartaal een bericht uit ten behoeve van de stichting. De stichting wordt geholpen door de uitgeverij, doordat de uitgeverij zelf acquisitie op zich neemt. Lokale ondernemers worden benaderd om het kwartaalbericht te sponsoren. De stichting verzorgt zelf de inhoud van het bericht. In samenwerking met Binnenhof Projecten maakt Stichting Tegenkracht de gehele lay-out. Daarna wordt het kwartaalbericht verzonden door Binnenhof Projecten.

De stichting is zeer positief over deze samenwerking. Voor de stichting is deze verzending kosteloos, omdat het wordt gefinancierd door sponsoren. Ook drukwerk wordt door de uitgeverij kosteloos geleverd.
  
Ook Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten zijn zeer tevreden over de samenwerking met Stichting Tegenkracht. De stichting zet zich in voor het sporten en bewegen van kankerpatiënten. Kanker is een ziekte die steeds dichter bij iedereen staat. Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten leveren graag een extra bijdrage aan dit goede doel.

Het doel van de stichting is tevens dat in 2020 de mogelijkheid bestaat dat alle kankerpatiënten sportief kunnen revalideren. Deze mogelijkheid wordt momenteel door de stichting geboden. Het revalideren geschiedt pragmatisch. Indien er problemen zijn, wordt er altijd naar een oplossing gezocht. Daarbij is het wel belangrijk dat er op maat gesport wordt. Daarnaast is de stichting optimistisch en wordt er altijd gekeken naar waar de stichting de patiënt het meest effectief kan helpen. De stichting is ontstaan uit emotie en kracht.

Naast de City Swim Zwolle worden er verschillende andere activiteiten door Stichting Tegenkracht georganiseerd. Recent is er een congres gegeven over werkgeverschap bij kanker. Dit was een congres dat speciaal voor werkgevers werd georganiseerd. Tijdens het congres werd belicht hoe een werkgever het meest effectief kan omgaan met een medewerker die kanker krijgt. Ook heeft de stichting recent deelgenomen aan de Alpe d’HuZes, de marathon van Egmond en de ladiesrun in Rotterdam. In januari heeft de stichting deelgenomen aan de Anna TopSupport businessrun. Door de sponsoring van en tijdens deze evenementen wordt de stichting een warm hart toegedragen.

Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten leveren een bijdrage aan de stichting waar dit nodig is. De City Swim Zwolle is een goed initiatief, waar de medewerkers van Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten zich dan ook graag voor inzetten. 2,5 kilometer is best een stuk zwemmen. Echter zetten de medewerkers van Nolin Uitgevers zich graag in voor de kankerpatiënten. De reden van het meedoen is veel belangrijker dan het afzien. Medewerkers van Binnenhof Projecten en Nolin Uitgevers kunnen zich nog opgeven voor de City Swim Zwolle 2016.
Team Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten City Swim Zwolle 2014

Team Nolin Uitgevers en Binnenhof Projecten City Swim Zwolle 2015

5 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens dat het een leuk artikel is geworden! Laten wij er zaterdag 27 augustus 2016 met zijn allen een mooie dag van maken met hopelijk een goede opbrengst voor Stichting Tegenkracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals het nu staat zijn wij in totaal met elf personen. Acht personen die de City Swim Zwolle individueel zwemmen en drie personen als estafette-team.

  Zojuist de website van de City Swim Zwolle nog even bekeken op http://cityswimzwolle.nl/, maar het programma staat er inderdaad nog niet op. Naar verwachting zal het ongeveer hetzelfde zijn als de editie van het jaar 2015.

  Zodra het programma voor zaterdag 27 augustus 2016 bekend is zal die ook hier vermeldt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het programma voor de City Swim Zwolle van zaterdag 27 augustus 2016 is bekend:

  Programma 2016:
  09:30 – Aanmelding deelnemers geopend (Rode Torenplein Zwolle)
  10:00 – Briefing vrijwilligers (De Hofvlietvilla)
  11:00 – Start wedstrijdzwemmers
  11:05 – Start estafetteteams en recreanten
  11:35 – Verwachte aankomst eerste zwemmer
  13:00 – Verwachte aankomst laatste zwemmer

  Het programma staat ook vermeldt op de volgende link: http://cityswimzwolle.nl/programma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Morgenochtend verzamelen wij om 08:45 uur op kantoor om daarna gezamenlijk te vertrekken richting Zwolle. Tot morgen allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel succes toegewenst voor iedereen die mee doet aan de City Swim Zwolle 2016!

  BeantwoordenVerwijderen