woensdag 17 mei 2017

Communicatie

Communicatie is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel mensen denken dat communicatie alleen praten en schrijven is, maar eigenlijk is dat niet zo. Je kan ook communiceren door te kijken, door te lezen en door te luisteren. Ook kan je communiceren met je lichaamstaal en soms verklap je veel meer met je lichaamstaal dan woorden kunnen uitdrukken. Communicatie heeft voor ons een grote waarde en een wereld zonder communicatie is haast niet voor te stellen.

We communiceren om onze wensen, behoeftes en meningen duidelijk te maken. Communicatie wordt altijd gedaan door minimaal twee personen. De zender van de boodschap wil bepaalde informatie overdragen aan de ontvanger. De ontvanger begrijpt dit en kan een boodschap terug geven. Communiceren kan gezien worden als een belangrijke behoefte in onze leven. Het is van belang om zo goed mogelijk te communiceren, maar de communicatie kan helaas ook fout gaan. Een foute communicatie kan negatieve effecten als gevolg hebben, bijvoorbeeld frustratie, misverstanden en conflicten op het werk.

We worden steeds meer afhankelijk van communicatie. De oorzaak hiervan is dat er een grote groei is in het aantal communicatiemiddelen en dat er nog steeds mensen op zoek zijn naar nieuwe middelen om te communiceren. Bellen, sms’en, mailen, skype, facebook, twitter, Face-Time, etc. zijn een aantal voorbeelden van communicatiemiddelen die door vele mensen gebruikt worden. Wat vroeger mond-tot-mond aan elkaar gecommuniceerd werd, wordt tegenwoordig met een mail heel eenvoudig verstuurd naar meerdere personen tegelijk.

Ook maakt communicatie een belangrijk onderdeel uit van je werk. Door middel van communicatie kan je beter samenwerken met je collega’s, krijg je taken die je moet uitvoeren, kan je vragen stellen aan je leider en kan je overleggen met anderen. Een goede communicatie op het werk is van groot belang voor het bedrijf, want een goede communicatie zorgt voor de kwaliteit van het werk en de sfeer op de afdeling.

Het is zeer belangrijk om zo effectief mogelijk te communiceren. Door op een effectieve manier informatie uit te wisselen, wordt je door anderen beter begrepen en kan je de contacten met hen verbeteren. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer je werkt in teamverband. Als je in teamverband succesvol wilt zijn, is een goede communicatie een vereiste. Door goed te communiceren weet je wie wat doet en wat er van jou verwacht wordt. Het is dus voor iedereen belangrijk om bewust te zijn van de effecten van een goede communicatie.

Een goede communicatie staat bij uitgeverij Nolin Uitgevers bovenaan. Dit geldt zowel voor interne als externe communicatie. Uitgeverij Nolin Uitgevers is zich ervan bewust dat een goede communicatie nodig is om als bedrijf zijnde succesvol te zijn. Van het personeel wordt verwacht dat zij goed samenwerken en elkaar ondersteunen wanneer dat nodig is, daarom is het belangrijk om onderling goed met elkaar te communiceren. Ook proberen de leidinggevenden intern goed te communiceren om ervoor te zorgen dat iedereen zijn werkzaamheden op de juiste manier kan uitvoeren. Kortom, een goede communicatie op de afdeling is van belang om goede resultaten te halen. 

1 opmerking:

  1. Hier kan ik mij wel in vinden. Communicatie is zeker in deze tijden van online en offline werken erg belangrijk. Met name ook wat je communiceert. Leuk artikel om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen