maandag 15 mei 2017

Het belang van reclame maken

Bedrijven proberen op meerdere manieren de verkoop van producten en/of diensten te stimuleren. Om dit te kunnen doen is het belangrijk om de producten en/of diensten onder de aandacht te brengen. Dit is dan ook de voornaamste reden om als ondernemer reclame te maken. Reclame is een belangrijke vorm van communicatie om een bepaalde boodschap over te brengen aan de mensen. Naast het zorgen voor bekendheid willen bedrijven d.m.v. adverteren mensen aanzetten tot een actie, en meestal is dat een aankoop. Gedragsverandering van mensen door ze aan te zetten tot een actie neemt dan ook vaak financiële of andere voordelen met zich mee, tevens is dit de uiteindelijke doel van reclame maken.

Naast het overhalen van consumenten om een bepaalde dienst en/of product te kopen en het vergroten van naamsbekendheid kan een bedrijf ook een ander doel hebben om reclame te maken. Voor een bedrijf is het namelijk ook belangrijk dat mensen een positieve houding aannemen. Bedrijven willen graag het beeld dat de consument heeft van een product/merk/dienst positief beïnvloeden, daarom is het juist zo belangrijk om de boodschap goed over te brengen d.m.v. goede communicatie. Hoe een consument naar een product/merk/dienst kijkt, hoe hij/zij erover denkt, en wat hij/zij ervan vindt zijn de punten die bedrijven graag positief willen beïnvloeden.

Het maken van reclame kan gezien worden als een investering. Het kan zo zijn dat een bedrijf de beste producten of diensten heeft, maar als niemand het weet levert het ook vrij weinig op. Om als bedrijf zijnde succesvol te zijn, is reclame dus van essentieel belang. Een gerichte advertentie met een duidelijke boodschap zal ervoor zorgen dat een bedrijf kan groeien. Om jezelf te onderscheiden is het belangrijk om reclame te maken die uniek is. Als de reclame niet opvallend genoeg is en net zo is als alle andere reclames, dan is er een kleine kans dat de boodschap blijft hangen bij de mensen.

Voor goede doelen in Nederland gaat het helaas niet zo makkelijk als gezegd, want het communiceren met de leden, achterband, doelgroep, etc. kost zowel geld als tijd. En aangezien de mogelijkheden bij zo’n vereniging/stichting beperkt zijn, is dit in de meeste gevallen een probleem. Voor goede doelen is het genoodzaakt om goed en gestructureerd te communiceren met mensen en als dit niet lukt, is de kans op succes minimaal.

Uitgeverij Nolin Uitgevers heeft dan ook als hoofddoel deze goede doelen in Nederland te ondersteunen. De uitgeverij verzorgt voor hen geheel kosteloos professionele publicaties in de vorm van een poster, brochure, folder en magazine. Hierdoor is het voor stichtingen/verenigingen mogelijk om te communiceren met de mensen en een bepaalde boodschap over te brengen. Dit doet uitgeverij Nolin Uitgevers niet alleen. Nolin Uitgevers benadert in opdracht van de opdrachtgever (het betreffende goede doel) ondernemers in de regio met de vraag of zij een financiële bijdrage kunnen en willen leveren. De ondernemers die mee willen werken krijgen dan ook een keurige naamsvermelding als dankzegging. Dankzij het werk van Nolin Uitgevers en de bijdrage van vele sympathieke ondernemers worden deze goede doelen in Nederland ondersteunt d.m.v. een voor hen geheel kosteloze professionele publicatie.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten