dinsdag 2 mei 2017

Milieuvriendelijk te werk gaan

Het beschermen van de natuur ligt in onze handen. Een duurzame omgeving is dan ook een goede manier om een bijdrage te leveren aan het milieu.  Naast dat het van belang is voor een beter milieu, kan een organisatie op deze wijze flink wat geld besparen. Dit komt voornamelijk doordat het bedrijf dan bewuster en zuiniger omgaat met bepaalde dingen zoals papier en energie.

Iedereen kan een steentje bijdragen aan een beter milieu en een duurzame werkplek, te beginnen met het papiergebruik. Het komt heel vaak voor dat papier onnodig wordt gebruikt, terwijl er vele manieren zijn om op papier te besparen. Zo kunnen veel processen digitaal worden uitgevoerd.

Hierbij kun je denken aan nieuwsbrieven via de mail in plaats van papieren nieuwsbrieven. Ook kunnen de agenda’s tegenwoordig digitaal worden bijgehouden in plaats van een ouderwetse agenda. Dit is mogelijk d.m.v. de digitale agenda’s op je telefoon of laptop/computer. En wanneer je echt iets moet afdrukken, doe het dan dubbelzijdig om zo het papiergebruik te beperken tot een minimum. Indien je toch papier nodig hebt, kun je er voor kiezen om gerecycled papier te gebruiken. Kortom, er zijn vele verschillende mogelijkheden om het papier op de juiste manier te gebruiken om een bijdrage te kunnen leveren aan het milieu.

Naast het papier is het mogelijk om milieuvriendelijk om te gaan met het afval. Het is belangrijk om het afval te scheiden. Papier, blikjes, glas, batterijen, etc. kunnen gescheiden worden. Om dit te kunnen toepassen is het van belang dat alle medewerkers hiervan op de hoogte zijn, zodat alles in de juiste prullenbakken terecht komt. Een ander punt wat een bijdrage kan leveren, is om goed te kijken of iets hergebruikt kan worden voordat het weggegooid wordt. Zo kunnen kartonnen dozen wellicht opnieuw gebruikt worden om dingen op te sturen.

Steeds meer mensen maken vaker de keuze voor duurzame producten die beter zijn voor het milieu. Ook bij je energie kun je kiezen voor een milieuvriendelijke manier. Groene energie is elektriciteit die is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Hierbij kun je denken aan windenergie, zonne-energie, waterenergie en zelfs energie opgewekt uit afval. De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders bewuster geworden van groene energie en daarom besluiten steeds meer mensen om groene energie te gebruiken. Dit is voor zowel particulieren als ondernemers een goede mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het milieu.

Ook probeert uitgeverij Nolin Uitgevers een bijdrage te leveren aan het milieu door gebruik te maken van groene energie. Daarnaast probeert de uitgever haar afval zo goed mogelijk te scheiden. Ook wordt er op het kantoor veel gebruik gemaakt van natuurlijk licht, doordat er op de meeste plekken veel ramen aanwezig zijn. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt. Het is dus heel belangrijk dat we met z’n alle proberen de natuur zo goed mogelijk te beschermen door milieuvriendelijk te zijn. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om een milieuvriendelijke omgeving te creĆ«ren, er zijn genoeg andere manieren om dit te bereiken.

Hartelijk dank voor het lezen van deze blog.

3 opmerkingen:

  1. Het is zeker belangrijk om het milieu hoog in het vaandel te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bescherming van de natuur en het milieu is hartstikke belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Interessant artikel om te lezen. Mooi dat dit soort onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen