woensdag 6 september 2017

Werken bij Nolin Uitgevers

Werken bij Nolin Uitgevers
Nolin Uitgevers is een uitgeverij gevestigd in Hoogezand. Er werken ongeveer 55 mensen verdeeld over verschillende afdelingen, zoals de afdelingen verkoop, marketing en communicatie, DTP (grafische vormgeving), de redactie, HR en financieel. Daarnaast heeft Nolin Uitgevers een hechte samenwerking met een drukkerij, dat betekent dat de uitgeverij een publicatie kan verzorgen van begin tot eind. De publicaties die worden uitgebracht hebben voornamelijk een sociaal en maatschappelijk doel.

De werkvloer
Omdat Nolin Uitgevers een familiebedrijf is, wordt er ook als een hechte familie samengewerkt. De sfeer op de werkvloer is informeel en gemoedelijk. Collega’s staan voor elkaar klaar en iedereen helpt elkaar waar nodig is. Iedereen heeft een eigen werkplek en kan dit naar eigen wens inrichten. In de pauzes maken collega’s graag een wandelingetje met elkaar en op vrijdag wordt er nog weleens een vrijdagmiddagborrel georganiseerd.

Duurzaamheid
Een van de speerpunten van Nolin Uitgevers is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat ze een uitgeverij zijn, wordt hier extra aandacht aan besteed. Ondanks dat ze dagelijks te maken krijgen met grote printopdrachten, zorgen ze ervoor dat er geen onnodige afdrukken worden gemaakt. Zo worden proefversies altijd digitaal verstuurd, tenzij de klant uiteraard anders wenst, en wordt er gestreefd naar een ‘paperless office’. Daarnaast wordt alle afval, zoals printcartridges, papier, chemisch afval en glas gescheiden. Tevens maakt Nolin Uitgevers gebruik van groene stroom en wordt het hele kantoor verlicht met LED-verlichting.

Vacatures en stageplaatsen
Regelmatig is Nolin Uitgevers op zoek naar personeel. Vacatures worden altijd vermeld op de website en op de grote vacaturesites op internet. Daarnaast waardeert Nolin Uitgevers het zeer als iemand de moeite neemt tot een open sollicitatie. Ook biedt Nolin Uitgevers een stageplek aan voor mbo-stagiaires. Het bedrijf is namelijk een erkend leerbedrijf (een SBB: Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Dit houdt in dat het bedrijf beschikt over vakbekwame stagebegeleiders, een degelijke werkplek en er wordt gebruik gemaakt van een praktijkleerplan, dit zorgt ervoor dat de stagiaires volgens een gestructureerde manier aan het werk kunnen. Tevens is Nolin uitgevers in gesprek met de Hanzehogeschool, zodat er binnenkort ook hbo-stagiaires geplaatst kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website https://werkenbijnolin.nl/ 

2 opmerkingen:

  1. Lijkt mij een leuk bedrijf om te werken. Goed dat jullie ook met stagiaires werken zodat zij alvast aan het bedrijfsleven kunnen ruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er goed uit. Komt over als een goede en leuke werkgever.

    BeantwoordenVerwijderen