vrijdag 27 mei 2016

People Help The People (uit magazine van Stichting Veilig Onderwijs kwartaal 1 2016)

In het eerste kwartaal van 2016 heeft uitgeverij Nolin Uitgevers B.V. (zie ook: http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/) uit Hoogezand (Groningen) in opdracht van Stichting Veilig Onderwijs (zie ook: http://www.stichtingveiligonderwijs.nl/) het magazine uit mogen geven met daarin een ontzettend mooi artikel over de People Help The People Award 2015. Voor de trouwe volgers van Stichting Veilig Onderwijs die het artikel gemist hebben laten wij het via dit medium nog een keer verschijnen.

De People Help The People Award 2015

Ook dit jaar heeft de commissie Iedere Dag Veilig Onderwijs van Stichting Veilig Onderwijs de People Help The People Award uitgereikt.
De keuze van de commissie is gevallen op Neomi Lotte.

Docent Nederlands Neomi Lotte van het Oranje Nassau College in Zoetermeer, heeft op vrijdag 4 december 2015 uit handen de commissieleden van de commissie Iedere Dag Veilig Onderwijs Gerard en Ingrid van Beelen, op haar school en in het bijzijn van haar hele team, een award gekregen voor haar grote inzet tegen pesten op school.

Hun dochter Livia van Beelen maakte in maart 2012 op 13-jarige leeftijd een einde aan haar leven, omdat ze gepest werd via de sociale media en op school. In één van haar afscheidsbrieven sprak ze de wens uit dat andere kinderen wél gehoord worden op school. Neomi maakt problemen in haar klas bespreekbaar en beschrijft herkenbare situaties in haar online blog.

People Help The People
De commissieleden, Gerard en Ingrid waren zeer geroerd door het blog 'Over de streep', waarin een klas wordt geconfronteerd met pestgedrag.
De award draagt de naam 'People Help The People', het lievelingsliedje en de boodschap van Livia aan de hele wereld!

Ook in 2016 zal de commissie een Award uitreiken. Dit zal tijdens een themadag gebeuren in 12 maart 2016. De Themadag zal gehouden worden in ’t Zand te Maarssen. Wij zullen u via de nieuwsbrief, onze website en facebookpagina op de hoogte brengen van het programma.

De Award is een initiatief van de Stichting Veilig Onderwijs en mede mogelijk gemaakt door Flexicon te Weesp, waar wij Flexicon dankbaar voor zijn.

Het artikel over de People Help The People Award 2015 is gepubliceerd in het magazine van Stichting Veilig Onderwijs en uitgegeven door uitgeverij Nolin Uitgevers B.V. in het eerste kwartaal van 2016. Wilt u alsnog het magazine ontvangen? U kunt het magazine geheel kosteloos aanvragen bij uitgeverij Nolin Uitgevers B.V. Het wordt met veel plezier voor u in orde gemaakt! De contactgegevens zijn te vinden op http://www.nolin-binnenhofprojecten.nl/contact/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten